Slnečnica, krásny kvet ale aj reštaurácia pri Bratislave..

Autor: Stanislav Barta | 1.2.2011 o 14:20 | (upravené 1.2.2011 o 15:20) Karma článku: 5,17 | Prečítané:  918x

Nezvyknem robievať reklamu akýmkoľvek službám a to tak pozitivnu ako aj negativnu, aj keď ako sa hovorieva, aj zlá reklama je reklama. Pokiaľ ma však niečo "nakopne", tak sa chcem o to podeliť s ostatnými. Prirodzená to ľudská vlastnosť, veď aký by to už bol život bez podelenia sa o denno-denné radosti, starosti a pocity?! Keď urobíme skúšku, hneď voláme rodičom, partnerom, súrodencom, priateľom, podeliť sa s nimi o túto emóciu. Podobne je to pri maturite, vysokoškolskom diplome, vodičskom preukaze... no proste študentských, pracovných, športových, materiálnych ale aj duchovných úspechoch. Chceme sa proste o tú radosť podeliť, odovzdať z nej trošku aj iným.  

Dnes by som sa s vami rád podelil o jednu veľmi príjemnú skúsenosť spojenú s návštevou reštaurácie s prozaickým to názvom Slnečnica v Malinove. Nie často sa u nás stretnete s tak skvelým personálom, zatiaľ som sa s podobnou kvalitou služieb stretol iba v 5 * reštauráciách, s tak príjemným prostredím vrátane hudobnej produkcie, s takou kvalitou ako aj kvantitou jedál a s naozaj veľmi príjemnými cenami, výbornou dostupnosťou a parkingom. A to prosím pekne hovorím o obedovom "menu", ktoré už býva súčasťou asi každej reštaurácie. Zvyčajne sa to však odrazí na kvalite ale hlavne na kvantite ponúkaných jedál. 100 g mäsa v surovom stave je taká nepísaná "menu norma " a striktne býva táto norma dodržiavaná. Málokto si však uvedomí, že v skutočnosti, čiže po tepelnej úprave mäsa, dostaneme max. 55 - 60 % z hodnoty pred prípravou, alias 55 - 60g mäsa, avšak pri dodržaní " menu normy ". V reále to býva ešte o niečo menej. Pre tích diétne ladeních super, pre nás ostatních už trošku horšie.

No ako sa hovorí, výnimka potvrdzuje pravidlo. Po dnešnom obede som bol unesený ako ten gastronomický kritik v mnou veľmi obľúbenej kreslenej rozprávke Ratatouille, neviem si teraz spomenúť na jeho meno, pri konzumácii rovnako sa volajúceho jedla ako je názov rozprávky. Keď namiešate výbornú a úctivú obsluhu, pri ktorej sa naozaj cítite ako zákazník, s veľmi príjemným prostredím so zmyslom pre detail ako sú jedálne a nápojové lístky, "menu" lístky, rôzne súťaže, s nie menu jedlom, čo sa týka veľkosti a kvality jedla, ale porovnateľnou veľkosťou porcie ako pri bežných minútkach, čiže 150 g mäsa a veľmi príjemnými cenami, výsledok sa volá Slnečnica. Tu máte chuť stolovať a nie sa len rýchlo "nahltať" a čím skôr opustiť reštauráciu, obyčajne pekne nasiaknutý všakovakými vôňami kuchyne. Pri návšteve tohto zariadenia sa cítite naozaj skvele a v duchu si hovoríte " tak toto sú služby, tu sa cítim ako skutočný zákazník."  Kvalitou a úrovňou služieb sa vymyká z bežného slovenského štandardu. Môžete sa vrátiť naspäť k plánom, činnostiam, stretnutiam s príjemnými pocitmi, bez nutnosti vrátiť sa domov a prezliecť si "voňavé" oblečenie...

Slnečnica je príznačný názov pre túto reštauráciu, nevedel by som si predstaviť lepší. Krásna, hrejivá, prívetivá. Držím im palce, dúfam, že sa budú dobre o ňu starať. Vrele odporúčam. :-)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.

TV

Ministrov žiadajú, aby si už neuťahovali z Johnsona

Podporovateľ brexitu s tým nemá problém, podľa Theresy Mayovej je to nedôstojné.


Už ste čítali?